Examensarbete inom organisk kemi och polymerkemi.

TdB Consultancy AB

Uppsala Business Park, Uppsala

Natur

TdB Consultancy AB söker en motiverad examensarbetare för HT2015 (el enligt överenskommelse) inom området organisk kemi samt polymerkemi. Vi tar emot både bachelor- och masterarbeten.

TdB Consultancy är ett litet familjeföretag som är specialiserat på utveckling och analys av dextranderivat och andra polysackarider. Förutom polymera kolhydrater så utvecklar vi nya fluorescerande färgämnen som vi sedan konjugerar till polysackarider.

Examensarbetet ingår i vårt program för R&D av nya färgämnen och nya och konstnadseffektiva tillvägagångssätt att konjugera färgämnen till polymera material. Arbetet kommer att vara varierande, utmanande och lärorikt. Kandidaten kommer att få lära sig allt om vår verksamhet för att sedan arbeta självständigt med ett projekt som ska mynna ut i en akademisk rapport. TdB Consultancy och kandidaten sätter upp tydliga målsättningar och hypoteser för arbetet och utvärderar resultaten i slutet av perioden.

Vi söker en motiverad kemist som inser att ett examensarbete i industrin är en stor möjlighet och utmaning. Erfarenhet av polymera material, syntesarbete med små aromatiska föreningar och/eller kolhydratkemi är meriterande men inte ett krav. Du ska vara riskmedveten, respektera våra regler och arbetstider. Vi vill att du behärskar engelska i tal och skrift. We also accept candidates who do not speak Swedish. Please contact us for more information.

OBS! Det är viktigt att examensarbetaren själv kan ha kontakt med gällande akademisk institution (t ex Uppsala Universitet). Innan påbörjat examensarbete ska TdB Consultancy, institution samt examensarbetare komma överens om vilka villkor som gäller under examensarbetet och hur det ska presenteras och försvaras.

Vi läser ansökningar löpande så vänta inte till slutdatum att söka då platsen kan bli tillsatt tidigare.

Varmt välkommen till TdB Consultancy!


Sista ansökningsdag
2015-09-15
Genomförs
HT15
Kontakt
...
Telefon
...
Notera att sista ansökningsdag passerats