Minska miljöpåverkan inom sjukvården!

Clinical Innovation Fellowship

Stockholm

Teknik Ekonomi

Minska miljöpåverkan inom sjukvården!

Genom smart design av förvaringssystem kan vi minska kostnad och miljöpåverkan från oanvända engångsartiklar och oanvända textilier som slängs/tvättas på Danderyds sjukhus.

 
 

Bakgrund

På sjukhus är det pga hygienskäl många oanvända artiklar så som blöjor och tamponger som slängs när patienten gått hem eller byter avdelning. Även lakan och handdukar som inte har använts tvättas när patienten går hem eller byter rum.  

Ett annat problem är att flera handdukar, handskar eller blöjor ofta trillar ner på golvet när personalen endast skulle plocka fram en av dessa. Artiklar måste då tvättas eller slängas trots att de inte har använts.

 
 

Uppdragsbeskrivning

-    Analys av problemet, beräkna möjlig kostnadsbesparing och miljöeffekt

-    Undersök vilka lösningar som finns  

-    Kom med flera lösningsförslag

-     Ta fram prototyper

-     Testa prototyper i sjukhusmiljö: Tex smart förvaring/system för handdukar och blöjor. Lösningarna ska uppfylla samma hygienkrav som dagens process, vara tidseffektivt men minska kostnad och miljöpåverkan.  

 

Mål

Målet är att komma med en analys av problemet,  lösningsförslag samt en prototyp för att testa

konceptet.

 

Vi söker dig

Masterstudenter med inriktning på

-    Industridesign

-    Produktuveckling

-    Miljö

 
 

Praktiska detaljer

Examensarbetet kommer att pågå under vårterminen 2017. Förutom din akademiska handledare kommer du ha en Clinical Innovation Fellow som uppdragsgivare och en kontaktperson på Danderyds Sjukhus kvinnoklinik. Detta examensarbete sköts inom ramen för Clinical Innovation Fellowships på CTMH, en tvärvetenskaplig satsning på innovation inom sjukvården.

 
 

Ansökan

Maila cv  och personligt brev till: obstetrics@clinicalinnovation.se Portfolio är ett plus. Referera till “Thesis - miljö” i ämnesraden på din ansökan. Sista ansökningsdatum är 2016-12-07, intervjuer sker löpande så platsen kan tillsättas tidigare.

 

Läs mer på http://ctmh.se/sv/studentprojekt/

 

Sista ansökningsdag
2016-12-07
Kontakt
...
Telefon
...
Notera att sista ansökningsdag passerats