Exjobb inom databashantering och datavisualisering på konsultbolag inom telekombranschen

Stelacon

Stockholm

IT Teknik Ekonomi

Uppdraget
Stelacon har senaste 20 åren levererat Stelacon ICT Business Insight, som är den mest omfattande årliga företagsundersökningen i sitt slag. Undersökningen ger en segmenterad bild av ICT-marknaden till Sveriges telekomaktörer och ger dem ett verktyg att rikta rätt erbjudande mot rätt kundsegment. Cirka 1 200 IT-chefer eller verksamhetschefer besvarar IT- och telekomrelaterade frågor om deras verksamhet, gällande exempelvis investeringsplaner, outsourcing, inköpspreferenser, molntjänster, innehav och användning av datorer, surfplattor och telefoni. För vidare info om vår årliga undersökning, se: http://stelacon.se/ict-business-insight/.

Databasen från varje års undersökning är mycket omfattande. Idag är inte datan inlagd i något visualiseringsprogram, utan finns i bearbetat format i Excel och SPSS. Examensarbetet inkluderar därmed att visualisera datan, i exempelvis Qlickview, för att hitta intressanta analyser. Som del av arbetet ingår därmed att integrera datan i ett visualiseringsprogram och undersöka vilka övriga offentliga databaser som kan korrelera och nyttjas i framtida analyser. Frågeställningen inom examensarbete kan exempelvis handla om hur offentlig data kan samköras med befintliga databaser för att uppnå allt ifrån företagsutveckling till samhällsekonomiska analyser. Stelacon erbjuder även extraarbete vid sidan av examensarbetet för arbeta med databaser och befintliga projekt som konsult mot Stelacons kunder.
 

Din profil
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning. Du ska ha goda kunskaper av databashantering och tidigare ha arbetat i analysverktyg såsom Excel, SQL eller SPSS. Meriterande är om du tidigare har kännedom och erfarenhet av BI-verktyg såsom Qlickview eller Tableau. För att lyckas i rollen ska du kunna ta ansvar och vara självgående i ditt arbete. Vi sätter stort värde till dina personliga egenskaper och som person är du prestigelös, positiv och ödmjuk. Du bör vara öppen för att sätta dig in i nya områden och ha viljan att fort skapa en bra förståelse för komplexa processer och rutiner. Vi ser det även som positivt till om du har intresse av fortsatt arbete hos oss även efter studierna, då detta kan vara aktuellt beroende på uppdragets progress. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
 

Om Stelacon
Stelacon hjälper företag och myndigheter att maximera kundnyttan och lönsamheten, vi ger våra kunder nya insikter och faktabaserad rådgivning för framgångsrika vägval, samt genomför kundernas nya strategier. Stelacon är ett av de ledande undersöknings- och analysföretagen i Sverige, och har sedan 1984 utrett, undersökt och analyserat kommunikations- och informationsinsatser, kundnöjdhet, kundbehov, tillgänglighet, teknisk utveckling samt identifierat och utvärderat trender. En av Stelacons affärsområden är telekom, och det är inom detta område som denna annons gäller.


Sista ansökningsdag
2016-12-21
Kontakt
...
Notera att sista ansökningsdag passerats